Bouwchemie

Bij Bouwmarkt Baarn vind je een breed scala aan zakgoed en professionele bouwchemie materialen die geschikt zijn voor verschillende bouwprojecten. Deze materialen variëren van mortels en beton tot gips en isolatie. Daarnaast bieden we een uitgebreide selectie van kleefstoffen en afdichtingsmiddelen, waaronder pur, lijm en kit.

Pur

Pur staat voor Polyurethaanschuim, een veelzijdig materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Zo wordt pur vaak gebruikt als isolatiemateriaal in huizen en gebouwen, omdat het een hoge isolatiewaarde heeft en goed hecht op verschillende ondergronden. Pur kan ook worden gebruikt om scheuren en kieren te vullen en om oneffenheden weg te werken. Daarnaast is pur geschikt voor het maken van dichte, waterbestendige verbindingen tussen verschillende materialen.

Lijm

Lijm is een bindmiddel dat wordt gebruikt om materialen aan elkaar te bevestigen. Er zijn verschillende soorten lijm beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Een van de meest gebruikte soorten lijm in de bouw is de constructielijm. Dit is een krachtige lijm die geschikt is voor het verlijmen van zware materialen, zoals hout, metaal en steen. Een andere veelgebruikte lijm in de bouw is de contactlijm. Dit is een lijm die beide oppervlakken moet worden aangebracht voordat ze aan elkaar worden bevestigd. Contactlijm wordt vaak gebruikt voor het leggen van vloerbedekking of voor het aanbrengen van dakbedekking.

Kit

Kit is een afdichtingsmiddel dat wordt gebruikt om naden en kieren tussen verschillende materialen af te dichten. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en typen, zoals siliconenkit, acrylaatkit en hybride kit. Siliconenkit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het afdichten van badkamers en keukens, omdat het bestand is tegen vocht en schimmel. Acrylaatkit is een veelzijdige kit die geschikt is voor het afdichten van naden en kieren in verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Hybride kit combineert de eigenschappen van siliconenkit en acrylaatkit en is geschikt voor gebruik binnen en buiten.