Gevelimpregneer

Gevelimpregneer is een middel dat wordt gebruikt om de gevel van een gebouw vuil- en waterafstotend te maken. Het is een coating die op de gevel wordt aangebracht en zorgt ervoor dat water en vuil niet in de gevel kunnen dringen. Dit verlengt de levensduur van de gevel en beschermt het gebouw tegen schade als gevolg van vocht en vuil.

Soorten gevelimpregneer

Gevelimpregneermiddelen zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het materiaal waaruit de gevel is opgebouwd. Zo zijn er impregneermiddelen voor bakstenen gevels, betonnen gevels en gevels van natuursteen. Het is belangrijk om het juiste impregneermiddel te kiezen voor de specifieke gevel, omdat elk materiaal andere eigenschappen heeft en daarom andere bescherming nodig heeft.

Tips bij het aanbrengen

Het aanbrengen van een gevelimpregneermiddel is niet moeilijk, maar het vereist wel enige kennis en expertise. Hieronder worden de stappen beschreven die worden genomen bij het aanbrengen van een gevelimpregneermiddel:

  1. Reinigen: Voordat het impregneermiddel wordt aangebracht, moet de gevel grondig worden gereinigd. Dit kan worden gedaan met een hogedrukreiniger of met een speciaal reinigingsmiddel. Het is belangrijk dat de gevel schoon en droog is voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.
  2. Aanbrengen: Het impregneermiddel kan worden aangebracht met een roller, kwast of spuit. Het is belangrijk dat het impregneermiddel gelijkmatig wordt verdeeld over de gehele gevel en dat er geen plekken worden overgeslagen.
  3. Uitharding: Na het aanbrengen van het impregneermiddel moet het enige tijd uitharden voordat het zijn maximale bescherming biedt. De uithardingstijd kan verschillen per product, maar is meestal enkele dagen.

Voordelen van gevelimpregneer

Gevelimpregneermiddelen hebben verschillende voordelen. Zo beschermen ze de gevel tegen vocht en vuil, wat de levensduur van de gevel verlengt en het onderhoud ervan vermindert. Ook zorgen ze ervoor dat de gevel er langer als nieuw uitziet en dat de kleuren langer behouden blijven.

Kortom, gevelimpregneermiddel is een belangrijk product voor het beschermen en onderhouden van de gevel van een gebouw. Door het juiste impregneermiddel te kiezen en op de juiste manier aan te brengen, kan de gevel jarenlang worden beschermd tegen vocht en vuil. Wij adviseren graag welk impregneermiddel het beste geschikt is voor jouw gevel.