Folies

In de uitvoering is het belangrijk dat je de juiste folie kiest. Of een ruimte moet worden vrijgehouden van stof, kleine of grote oppervlakten afgedekt moeten worden, of iets vochtvrij gemaakt moet worden. Bij Bouwmarkt Baarn hebben we diverse folies die geschikt zijn voor gebruik in de bouw en industrie.

DPC folie

DPC-folie is een stevige, zwarte folie met een gewafeld oppervlak. Deze folie kan gemakkelijk vastgezet worden met behulp van asfaltnagels en wordt vaak gebruikt bij aansluitingen van kozijnen met metselwerk en boven lateien. DPC-folie is verkrijgbaar in verschillende maten.

PE folie

PE-folie is een doorzichtige bouwfolie die voornamelijk wordt gebruikt als dampremmer in gevel- en dakconstructies, onder de isolatie op het dak en in de wand, aan de warme kant van de constructie.

Polytex folies

Polytex folies zijn verkrijgbaar in twee varianten: dampopen folie en dampremmende folie. De dampopen folie is geperforeerd, gewapend en van hoge kwaliteit. Gebruik deze folie altijd aan de koude kant van de constructie. De dampremmende folie is eveneens gewapend en van hoge kwaliteit. Deze moet juist aan de warme kant van de constructie gebruikt worden. Polytex folie is beschikbaar in verschillende afmetingen.

EPDM folies

EPDM is een veelgebruikte dakbedekking, waarbij de afkorting staat voor de gebruikte materialen: ethyleen, propyleen, dieën en monomeer. Dit lichte materiaal is zeer flexibel, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is. Bovendien kan het zonder open vuur worden aangebracht. Dat maakt het proces eenvoudig en veilig.

Bouwmarkt Baarn heeft een uitgebreid assortiment aan folies die geschikt zijn voor diverse bouwprojecten en industriële toepassingen. Of het nu een kleine of grote klus is, er is altijd een folie die aansluit bij de behoefte van de professionele bouwer. Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op voor deskundig advies en meer informatie.