Klim- en stellingmaterialen

Wanneer je op hoogte moet werken, is veiligheid van cruciaal belang. Het nemen van veiligheidsmaatregelen is essentieel om de risico’s van valgevaar te minimaliseren en de veiligheid van iedereen op de werkplek te waarborgen. Bij Bouwmarkt Baarn begrijpen we dit en bieden we verschillende klim- en stellingmaterialen aan. Zoals ladders, trappen en steigers die aan verschillende veiligheidseisen voldoen.

Oorzaken arbeidsongeval

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval is valgevaar. Daarom is het van vitaal belang dat wanneer je op een hoogte van 2,50 meter of hoger werkt, de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen. Maar zelfs als je onder de 2,50 meter werkt, moeten er nog steeds maatregelen worden getroffen als er een aanzienlijk risico op vallen bestaat.

Veiligheidsmaatregelen

Er zijn verschillende soorten veiligheidsmaatregelen die kunnen worden genomen bij het werken op hoogte. Een van de meest voorkomende veiligheidsmaatregelen is het gebruik van een steiger of een leuning. Steigers bieden een veilige werkplek op hoogte en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes om aan de eisen van elke klus te voldoen. Het installeren van een leuning kan ook een eenvoudige en effectieve manier zijn om de veiligheid op hoogte te verbeteren.

Valbeveiligingssystemen

Een andere optie is het gebruik van een valbeveiligingssysteem. Dit omvat vaak het dragen van een harnas en het gebruik van een veiligheidslijn om vallen te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Valbeveiligingssystemen kunnen worden gebruikt in combinatie met ladders, trappen en steigers om de veiligheid op hoogte te verbeteren.

Aanbod klim- en stellingmaterialen

We bieden verschillende soorten ladders, trappen en steigers aan om aan de veiligheidseisen van elke klus te voldoen. Ons assortiment omvat onder andere telescopische ladders, trapladders, rolsteigers en vouwsteigers. Elk van deze opties biedt verschillende niveaus van hoogte en veiligheid, afhankelijk van de behoeften van de klus.

Kortom, veiligheid is van het grootste belang bij het werken op hoogte. Er zijn ook verschillende veiligheidsmaatregelen die kunnen worden genomen om het risico op vallen te minimaliseren. Of het nu gaat om het gebruik van steigers en leuningen of het implementeren van een valbeveiligingssysteem, Bouwmarkt Baarn biedt een breed scala aan opties om de veiligheid op hoogte te verbeteren.