Tuingereedschap

Tuingereedschap is een essentieel onderdeel voor elke professionele tuinier of landschapsarchitect om een tuin op professionele wijze aan te leggen of te onderhouden. Er zijn verschillende soorten tuingereedschap beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies en eigenschappen.

Soorten tuingereedschap

Spades

Spades zijn een belangrijk gereedschap voor elke tuinier. Deze gebruik je voor het graven van gaten, het verplaatsen van aarde en het omwoelen van de grond. Spades worden gemaakt van een legering van plaatstaal en boorstaal van de hoogste kwaliteit. Deze materialen zorgen voor een taai, flexibel en slijtvast spadeblad dat bestand is tegen intensief gebruik. Het spadeblad wordt gesmeed en gehard, waardoor het een duurzame en betrouwbare tool is voor elke tuinier.

Bezems

Bezems zijn een ander belangrijk tuingereedschap. Deze gebruik je om bladeren, takken en ander vuil bij elkaar te vegen en te verwijderen. Er zijn vele soorten bezems beschikbaar, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Bezems zijn er met steel en zonder steel en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. De bezemharen kunnen gemaakt zijn van synthetische haren of wilgen, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Batsen

Batsen zijn een derde belangrijk gereedschap voor tuiniers. Deze gebruik je om losse grond, zand of kiezel op te scheppen en te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten batsen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. De zandbats heeft bijvoorbeeld een steel van 130 centimeter en is geschikt voor het verplaatsen van grote hoeveelheden zand. De Drentse of Hollandse bats heeft een steel van 95 of 110 centimeter en is geschikt voor het verplaatsen van kleinere hoeveelheden grond.

Naast tuingereedschap hebben we bij Bouwmarkt Baarn ook elektrisch gereedschap en handgereedschap.