Deurbeslag

Deurbeslag is een verzamelnaam voor alle onderdelen die nodig zijn om een deur te openen, sluiten en beveiligen. Het omvat een breed scala aan producten, elk geschikt voor specifieke toepassingen. Hieronder lees je over de verschillende soorten deurbeslag en hun toepassingen.

Sloten

Sloten zijn de belangrijkste onderdelen van het deurbeslag. Deze gebruik je om de deur te vergrendelen en ontgrendelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals insteeksloten, oplegsloten en espagnoletsloten.

Cilinders

Cilinders worden gebruikt om de deur te vergrendelen en ontgrendelen. Ze worden geplaatst in het deurbeslag en worden bediend met een sleutel. Er zijn verschillende soorten cilinders beschikbaar, zoals europrofielcilinders en knopcilinders.

Bijzetsloten

Bijzetsloten zijn extra sloten die worden gebruikt in aanvulling op het hoofdslot om extra veiligheid te bieden. Ze zijn vaak te vinden op buitendeuren en kunnen worden geïnstalleerd in combinatie met een cilinder of een hangslot.

Krukken

Met de onderdelen krukken open en sluit je deuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen en worden ook vaak gebruikt in combinatie met een cilinder.

Deurdrangers

Deurdrangers zijn mechanische apparaten die de deur automatisch sluiten. Ze zijn vooral aanwezig in openbare plaatsen, zoals scholen en kantoren. Deze pas je aan op de deurgrootte en het gewicht om de juiste sluitkracht te bieden.

Grepen

Grepen zijn de onderdelen waarmee de deur wordt vastgepakt om deze te openen en te sluiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen, zoals chroom, brons en messing.

Hengen

Hengen zijn de scharnierende onderdelen van een deur die in het kozijn zijn bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en sterktes. Je selecteert ze op basis op basis van het gewicht en de grootte van de deur.

Sloten

Sloten zijn de belangrijkste onderdelen van het deurbeslag. Deze gebruik je om de deur te vergrendelen en ontgrendelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals insteeksloten, oplegsloten en espagnoletsloten.

Kies het juiste deurbeslag

Het kiezen van het juiste deurbeslag is belangrijk om de veiligheid en functionaliteit van de deur te waarborgen. De grootte en het gewicht van de deur zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste deurbeslag. Ook de stijl en afwerking van het deurbeslag zijn belangrijk om de uitstraling van het pand te verbeteren.

Kortom, deurbeslag omvat een breed scala aan producten die nodig zijn om een deur te openen, sluiten en beveiligen. Bijzetsloten, cilinders, deurdrangers, grepen, hengen, krukken en sloten zijn allemaal essentiële onderdelen van het deurbeslag. Het kiezen van het juiste deurbeslag is belangrijk voor de veiligheid, functionaliteit en uitstraling van de deur.