Tochtstrippen

Tochtstrippen zijn materialen die je gebruikt om openingen tussen ramen, deuren en kozijnen te dichten om luchtdoorstroming te verminderen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar voor zowel binnendeuren als buitendeuren.

Tochtstrippen voor binnendeuren

Voor binnendeuren zijn zelfklevende tochtstrippen leverbaar. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen en vereisen geen speciale gereedschappen. Ze worden geplaatst langs de randen van de deur, waar de deur het kozijn raakt. Zelfklevende strippen zijn er in verschillende materialen, zoals rubber en schuim.

Tochtstrippen voor buitendeuren

Voor buitendeuren zijn tochtstrippen nodig die beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Er zijn soorten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op buitendeuren. Deze strippen zijn vaak gemaakt van materialen zoals PVC en aluminium en kunnen worden geïnstalleerd met behulp van schroeven en clips.

De voordelen

Tochtstrippen hebben veel voordelen. Ze verminderen niet alleen de luchtdoorstroming, maar ook geluidsoverlast en stof. Bovendien zorgen ze voor een extra isolatielaag. Daardoor wordt de energierekening lager en wordt het binnenklimaat comfortabeler.

Plaatsen van tochtstrippen

Het plaatsen van dit product is een relatief eenvoudige klus. Deze kan je uitvoeren met behulp van een paar eenvoudige gereedschappen. Het is belangrijk om de juiste maat en type tochtstrip te kiezen voor de specifieke toepassing. Bij het plaatsen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed zijn uitgelijnd en strak tegen het kozijn of de deur zijn geplaatst om optimale prestaties te garanderen.

In het kort zijn tochtstrippen materialen die worden gebruikt om openingen tussen ramen en deuren en hun kozijnen te dichten om luchtdoorstroming te verminderen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar voor binnendeuren en buitendeuren. Ze verminderen luchtdoorstroming, geluidsoverlast, stof en zorgen voor extra isolatie. Het plaatsen is eenvoudig en vereist weinig gereedschap.