IJzerwaren

IJzerwaren zijn kleine metalen onderdelen die gebruikt worden in de bouwsector voor verschillende toepassingen. Bouten, moeren, schroeven, spijkers en pluggen zijn slechts enkele van de meest voorkomende soorten ijzerwaren.

Spijkers

Spijkers gebruik je om houten constructies te verbinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Je gebruikt ze om planken, latten en balken aan elkaar te bevestigen.

Schroeven en pluggen

Deze gebruik je om zware voorwerpen aan muren en plafonds te bevestigen. Schroeven zijn er in verschillende maten en lengtes en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals roestvrij staal en messing. Pluggen gebruik je om schroeven stevig in de muur te bevestigen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.

Bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal omvat een breed scala aan producten, waaronder bouten, moeren, ringen en klemmen. Dit materiaal gebruikt je om verschillende componenten aan elkaar te bevestigen, zoals buizen, platen en andere structurele elementen.

Balkdragers

Balkdragers gebruikt je om balken te ondersteunen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de belasting die ze moeten kunnen dragen. Ze worden vaak gebruikt om houten balken te bevestigen aan betonnen of stenen muren.

Spouwankers

Spouwankers worden gebruikt in de constructie van spouwmuren. Deze ankers gebruik je om de binnen- en buitenmuur van een gebouw aan elkaar te bevestigen, waardoor de stabiliteit van de muur vergroot.