Drukleidingen

Drukleidingen worden voornamelijk gebruikt voor het transporteren van drinkwater en het reguleren van de temperatuur in gebouwen door middel van koelen en verwarmen. Het assortiment van drukleidingsystemen bestaat uit diverse componenten, waaronder mantelbuizen, koppelingen, nippels, knieën, T-stukken, fittingen en gereedschap.

Mantelbuizen

Mantelbuizen zijn de primaire leidingen die worden gebruiktvoor het transporteren van vloeistoffen, zoals drinkwater, verwarmingswater en koelvloeistoffen. Ze zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals roestvrij staal, koper, of kunststof (bijvoorbeeld PVC of PEX) om corrosie, lekkage en slijtage te voorkomen.

Koppelingen

Koppelingen zijn verbindingselementen die worden gebruiktom twee of meer leidingen met elkaar te verbinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maten en types, afhankelijk van de toepassing en het soort leiding dat wordt gebruikt. Enkele voorbeelden van koppelingen zijn compressie-, schroef-, en soldeerkoppelingen.

Nippels

Nippels zijn korte stukken pijp met schroefdraad aan beide uiteinden, bedoeld om twee leidingen of fittingen aan elkaar te koppelen. Ze zijn meestal gemaakt van messing, staal, of roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters om te passen bij de vereiste verbinding.

Knieën

Knieën zijn gebogen fittingen die je gebruikt om leidingen in een hoek met elkaar te verbinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoeken, zoals 45°, 90° en 180°, en materialen om compatibel te zijn met de gebruikte leidingen.

T-stukken

T-stukken zijn fittingen in de vorm van een “T” die je gebruikt om drie leidingen met elkaar te verbinden. Ze stellen installateurs in staat om een aftakking te maken van de hoofdleiding naar een andere leiding, bijvoorbeeld om drinkwater naar een kraan of radiator te leiden.

Fittingen

Fittingen zijn verbindingsstukken die worden gebruiktom leidingen aan elkaar te koppelen, de richting van de leidingen te veranderen, of om aftakkingen te creëren. Ze zijn essentieel voor het goed functioneren van drukleidingsystemen en zorgen voor een veilige en betrouwbare waterstroom.

Gereedschap

Gereedschap is onmisbaar bij de installatie en het onderhoud van drukleidingen. Het juiste gereedschap zorgt voor een efficiënte en veilige installatie, en helpt bij het oplossen van eventuele problemen. Denk aan buizensnijders, pijpentangen en pijpenbuigers.