Verf

Er zijn ontzettend veel diverse soorten verf beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen, worden gebruikt. Zo kan gekozen worden uit grondlakken, primers en aflakken, maar ook uit diverse soorten muurverf. Bovendien zijn er zowel verfproducten op terpentinebasis als op waterbasis verkrijgbaar, wat zorgt voor een brede keuze aan mogelijkheden.

Om het beste resultaat te krijgen moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals het type oppervlak geschilderd gaat worden, de weersomstandigheden waarin gewerkt wordt en eventuele specifieke eisen voor het project. Aangezien er een overvloed aan opties is, is het belangrijk om de juiste verf te kiezen. Niet alleen moet de juiste soort verf geselecteerd worden, maar ook moet een verf die duurzaam en milieuvriendelijk zijn,

Grondverf & primers

Bouwmarkt Baarn heeft grondverf en primers voor iedere ondergrond en iedere soort verf. Het gebruik van grondverf en primers zorgt voor een goede hechting van de verflaag, geeft een uitstekende vulling en voorkomt baanvorming. Grondverf en primers kunnen op verschillende ondergronden worden toegepast. Per product staat aangegeven voor welke ondergrond het het meest geschikt is. Zo is er grondverf voor hout, maar er zijn ook primers voor kunststof of metaal.

Muurverf

Bouwmarkt Baarn levert verschillende soorten muurverf, zoals plafondverf, gevelverf, badkamerverf, slaapkamerverf en keukenverf.  Voor buiten is een andere type muurverf nodig dan voor binnen.

Er zijn verschillen in functies en voordelen ten opzichte van elkaar. Muurverf op terpentinebasis is beter geschikt voor slechtere oppervlakten en vloeit fijner. Terpentinegedragen verf is sterker en daarom beter bestand tegen waterschades. Daarom heeft deze verf vaak de voorkeur bij gebruik buiten. Watergedragen verf is daarentegen sneller droog, goedkoper en gezonder, doordat het minder geur verspreidt. Er zijn ook kwalitatieve muurverven die voor zowel binnen als buiten geschikt zijn, zowel op water- als terpentinebasis.

Afwasbare muurverf

Voor ruimtes waar regelmatig geschrobt wordt, zoals keuken, badkamer en toiletruimtes is afwasbare muurverf zeer geschikt. Bij muren zonder reinigbare verf wordt een plekje op de muur korrelig of glimt het als het wordt geboend. Bij muren die met schobvaste verf behandeld zijn zijn vlekken weg te boenen en is het minder vaak nodig om de muur opnieuw te schilderen.

Muurverf wordt in diverse volumes geleverd. Het kan per product verschillen in welke hoeveelheid het verkrijgbaar is. Hoeveelheden die geregeld voorkomen zijn 1 liter, 2,5 liter, 5 liter, 10 liter en 12,5 liter. Op de productpagina van iedere muurverf staat wat de mogelijkheden zijn.