Scharnieren

Scharnieren worden gebruikt om deuren en ramen te bevestigen aan het kozijn en te laten bewegen. Er zijn verschillende soorten scharnieren beschikbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen.

Maatwerkscharnieren

Maatwerkscharnieren zijn scharnieren die op maat worden gemaakt voor een specifieke toepassing. Deze gebruik je voor zwaren deuren en ramen, zoals industriële deuren en poorten. De maatwerkscharnieren zijn meestal gemaakt van sterk metaal. Je kan ze aanpassen op de afmetingen van de deuren en ramen.

Pianoscharnieren

Pianoscharnieren zijn lange, smalle scharnieren die vaak worden gebruikt voor piano’s en andere muziekinstrumenten. Ze zijn ook geschikt voor het bevestigen van dunne materialen, zoals platen en panelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes.

Laspaumellen

Bevestig stalen deuren en ramen met laspaumellen. Ze worden aan het kozijn gelast en zijn meestal voorzien van een draaipen die in het scharnier van de deur past. Laspaumellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en sterktes en zijn geschikt voor zware deuren en ramen.

De juiste scharnieren kiezen

Het kiezen van het juiste scharnier voor de toepassing is van groot belang. De grootte en het gewicht van de deur of het raam zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste scharnier. Ook het materiaal van het scharnier is belangrijk, omdat dit van invloed kan zijn op de duurzaamheid en levensduur van het scharnier.

Kortom, scharnieren zijn essentiële onderdelen van deuren en ramen en zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Maatwerkscharnieren zijn geschikt voor zware deuren en ramen. Pianoscharnieren zijn geschikt voor dunne materialen. Laspaumellen zijn geschikt voor stalen deuren en ramen. Het kiezen van het juiste scharnier is belangrijk om de duurzaamheid en levensduur van de deur of het raam te garanderen.