Werkhandschoenen

De veiligheid van werkhandschoenen

Werkhandschoenen zijn van cruciaal belang in de bouwsector om handen te beschermen tegen verschillende gevaren op de werkplek. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige werkhandschoenen om ervoor te zorgen dat veilig en comfortabel gewerkt kan worden.

Katoenen handschoenen

Deze bieden bescherming tegen vuil en lichte wrijving. Geschikt voor lichte werkzaamheden waarbij bescherming van de handen niet het belangrijkste aspect is.

Leren handschoenen

Deze bieden bescherming tegen scherpe voorwerpen, brandwonden en snijwonden. Geschikt voor werkzaamheden waarbij er risico is op letsel aan de handen, zoals bijvoorbeeld bij het werken met gereedschap.

Rubberen werkhandschoenen

Deze bieden bescherming tegen chemicaliën, olie en water. Geschikt voor werkzaamheden waarbij er risico is op blootstelling aan vloeistoffen of chemicaliën, zoals bijvoorbeeld bij het werken met reinigingsmiddelen.

Nitril handschoenen

Deze bieden bescherming tegen chemische stoffen en allergieën. Geschikt voor werkzaamheden waarbij er risico is op blootstelling aan gevaarlijke stoffen of allergieën, zoals bijvoorbeeld bij het werken met verf of hars.

Gevoerde handschoenen

Deze bieden bescherming tegen kou en vocht. Geschikt voor werkzaamheden in koude of natte omstandigheden.

Snijbestendige handschoenen

Deze bieden bescherming tegen snijwonden. Geschikt voor werkzaamheden waarbij er risico is op snijwonden, zoals bijvoorbeeld bij het werken met glas of metaal.

Kies de juiste werkhandschoenen

Het is belangrijk om de juiste werkhandschoenen te kiezen op basis van de specifieke behoeften van de werknemer en de werkplek. Het dragen van de juiste soort is van cruciaal belang om ongelukken op de werkplek te voorkomen en ervoor te zorgen dat werknemers veilig en comfortabel kunnen werken.