Werkjassen en werkbroeken

Werkjassen en werkbroeken zijn belangrijke kledingstukken voor bouwprofessionals omdat ze bescherming bieden tegen verschillende gevaren op de werkplek en een belangrijk onderdeel zijn van de veiligheidsuitrusting.

Soorten werkjassen

Werkjassen zijn er in verschillende uitvoeringen, afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende beroepen. De jassen zijn functioneel en bieden bescherming tegen diverse risico’s op de werkplek. Voorbeelden van werkjassen zijn:

  • Timmermansjassen: deze zijn vaak voorzien van handige zakken voor het opbergen van gereedschap en andere benodigdheden.
  • Stukadoorsjassen: deze zijn vaak voorzien van een waterafstotende coating en hebben een verlengde rug voor extra bescherming.
  • Metselaarsjassen: deze zijn vaak gemaakt van slijtvast materiaal en zijn voorzien van verstevigde ellebogen en schouders voor extra bescherming.

Soorten werkbroeken

Werkbroeken zijn eveneens belangrijk omdat ze bescherming bieden tegen gevaren op de werkplek en zorgen voor het comfort van de bouwprofessional. Werkbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten en er zijn verschillende soorten geschikt voor verschillende situaties. Voorbeelden van werkbroeken zijn:

  • Werkbroeken met kniestukken: deze zijn geschikt voor werkzaamheden waarbij veel op de knieën moet worden gewerkt, zoals bijvoorbeeld bij het leggen van vloeren of straten.
  • Thermobroeken: deze zijn geschikt voor werkzaamheden in koude omstandigheden.
  • Spijkerbroeken met extra versteviging: deze zijn geschikt voor werkzaamheden waarbij er veel wrijving is, zoals bijvoorbeeld bij het schuren of slijpen van materialen.

Veiligheid van werkjassen en werkbroeken

Naast functionaliteit speelt veiligheid ook een belangrijke rol bij werkjassen. Zo kunnen reflecterende strips op de jas zorgen voor extra zichtbaarheid en veiligheid bij het werken op plekken met weinig licht.

Het is belangrijk om de juiste werkbroek te kiezen op basis van de werkzaamheden en de werkplek. Naast functionaliteit en bescherming is ook comfort belangrijk bij het kiezen van een werkbroek. Werkbroeken moeten goed zitten en voldoende bewegingsvrijheid bieden om optimaal te kunnen presteren op de werkplek.

Het is dus belangrijk om te investeren in hoogwaardige werkjassen en werkbroeken die voldoen aan de veiligheidseisen en comfortabel zitten. Door de juiste kleding te dragen kan veilig en comfortabel gewerkt worden.